maandag 27 juni 2016

Hoe er een storm woedde in het clubhuis...



Een brainstorm, wel te verstaan. Op donderdag 16 juni jl. kwamen 27 leden, het bestuur, verenigingsadviseur Marc Wolfertz van de KNLTB en onze werkgroep bij elkaar. Tijdens de koffie met zelfgebakken lekkers (waarvoor dank aan Krista) werd de uitkomst van het LTO besproken. Aansluitend werd onder leiding van Marc de brainstorm gestart.

Ideeën en oplossingen
Op verschillende ramen werden drie onderdelen in kaart gebracht:
Pijn             -          wat gaat er niet goed en waar zitten grote ergernissen?
Fijn             -          wat gaat er wel goed en moeten we vooral zo houden of nog beter maken
Medicijn    -          wat zijn mogelijke oplossingen voor de pijnpunten of om de fijnpunten te
                                      verbeteren?

Alle aanwezige leden schreven hun ideeën en opmerkingen op post-its en plaatsten deze bij de verschillende onderdelen. Het was prachtig om te zien dat veel leden op één lijn zaten. Wat betreft ideeën, maar ook wat betreft oplossingen! Voor bijna elk pijnpunt werd ook een medicijn ‘geleverd’. Maar ook het ‘fijn’-onderdeel hing vol met post-its om aan te geven dat er ook heel veel zaken prima geregeld zijn bij onze club.

Groeperen en labelen
Omdat er veel overeenkomstige ideeën en oplossingen waren werden de post-its vervolgens door de leden gegroepeerd. Iedere groep presenteerde daarna de meest opvallende en dringende opmerkingen. In de laatste sessie brachten de leden per persoon drie ‘labels’ aan bij de post-its die volgens hen de meeste en meest dringende aandacht nodig hadden. Dat kon dus bij elk onderdeel zijn. Er werd heel snel duidelijk welke onderwerpen dat waren!

Vervolgstappen
De stortvloed aan ideeën van de enthousiaste deelnemers heeft de brainstorm tot een succes gemaakt. We willen dan ook de aanwezige leden van harte bedanken voor hun aanwezigheid en inspirerende bijdragen! Het bestuur gaat nu aan de slag. Zij brengen alle post-its in kaart. Met een aantal ideeën kunnen we snel starten (de zogenaamde quick-wins). Andere ideeën hebben een gedegen plan van aanpak nodig.

We kunnen niet alle pijnpunten tegelijk aanpakken. Het wordt een stapsgewijze aanpak. Natuurlijk houden we je op de hoogte over de voortgang. En betrekken we je waar dat nodig is. En als je zelf graag eerder actie wilt ondernemen, laat het dan vooral weten. Samen laten we straks onze club weer groeien en bloeien!

P.S.: nog even over tutoyeren

In deze hedendaagse blog spreken we de leden met ‘je’ aan. Dat is geen gebrek aan respect, maar een poging om de verbondenheid binnen de club onder woorden te brengen. Mocht u daar toch geen goed gevoel bij hebben, bedenk dan dat u overal waar ‘je’ staat ook ’u’ mag lezen!

P.S.2 : blog volgen per e-mail

Na het posten van blogs laten wij via onze website www.ltvdebijvanck.nl en via Facebook weten dat er een nieuw blog online staat. Het kan natuurlijk gebeuren dat je een van deze berichten niet meekrijgt. Om volledig op de hoogte te blijven van alle blogs op deze pagina, kan je natuurlijk met regelmaat het blog bezoeken, maar je kan ons ook volgen via je         
e-mailadres. Wanneer er een nieuwe blogpost online staat, ontvang je daar automatisch bericht daarvan in je eigen mailbox.

Helemaal rechts bovenaan - in de zijbalk - zie je een invulveld waar je je e-mailadres kan achterlaten. Zodra je op 'submit' gedrukt hebt ontvang je een e-mail - in het Engels - waarin staat dat je je abonnement moet activeren via een bijgevoegde link. Wanneer je op de link in die e-mail klikt is je abonnement bevestigd. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten